Aloa arborescens 100 cm

Aloa arborescens

42,00 €

Zaloga: Na zalogi

Šifra (SKU): 24757

Aloe arborescens je substropska sukulentna rastlina iz družine zlatokorenovk (Asphodelaceae). Doma je v Afriki v Natalu, Cape Provinci v Južnoafriški republiki in Malaviju.
Znana je pod imeni drevesasta aloja, zdravilna aloja in krokodilov jezik.
V naravi zraste kot do pet metrov visoko drevo z 10 cm debelim steblom. Stari listi se v sušnem obdobju posušijo. Listi rastejo v rozeti, so svetlozeleni z rahlim modrikastim poprhom, do 5 cm široki in do 60 cm dolgi. Na robovih listov so mehke tope bodice. Cveti z rdečimi cvetovi v socvetju, v rastlinjakih pri nas cvetijo februarja. Koreninski sistem je močan, z dolgimi sočnimi koreninaimi, ki se tudi v loncu razrastejo do nekaj metrov dolžine.
Vzgoja:
Je enostavna rastlina za vzgojo. Gojena zraste dober meter v višino in se kmalu razveja. Liste ima ožje in tanjše kot v naravi, barvo listov pa temnejšo. Poleti jo vzgajamo kot zunanjo rastlino, pozimi pa jo prezimimo podobno kot kaktuse, v hladnem in svetlem prostoru z občasnim zalivanjem.
Uporaba: 
A. arborescens sodi po učinkovitosti nad Aloe vera, saj bi bila kar nekajkrat bolj učinkovita, zato je kljub pomanjkljivim informacijam njena uporaba smiselna. Uporablja se za lajšanje pikov žuželk kot so čebelji in osji piki ter za pomoč pri želodčnih in črevesnih boleznih. 

vir: Wikipedija
Velikost lonca Ø 24
Višina rastline 80-100 cm