Paket za čiščenje zraka - Floraexpress spletna trgovina
0

Paket za čiščenje zraka

Fikus Belize, gorska palma in monstera deliciosa

Artikla ni na zalogi

Šifra (SKU): 106975

Rastline:
- Fikus Belize: 10,90 eur
- Gorska palma mini: 5,75 eur
- Monstera deliciosa: 15,00 eur

Vrednost paketa: 31,65 eur.
Z nakupom tega paketa prihranite kar 15%!

V paketu za čiščenje zraka boste prejeli tri nove sobne rastline: fikus Belize, gorsko palmo in pa klasično monstero delicioso. 
 Fikus Belize nam bo najbolje uspeval na svetlem mestu, z indirektno svetlobo. Zalivamo ga po potrebi, a nikoli ne smemo dopustiti, da se zemlja popolnoma presuši. Liste redno pršimo z vodo, saj na tak način ohranjamo vlago v ozračju. Pomembno je, da fikusa ne izpostavljamo prepihu in nenadnim temperaturnim spremembam, saj je nekoliko bolj občutljiv.
Gorska palma na drugi strani pa odlično prenaša suh zrak, malo manj pa direktno sonce. Postavimo jo na senčno ali polsenčno lego, zemljo pa ohranjamo ves čas rahlo vlažno. Poleti jo lahko zalivamo obilno, v hladnejšem delu leta pa le toliko, da se zemlja ne presuši. 
Monstera deliciosa spada med brezčasne sobne rastline, ki so zelo nezahtevne za vzgojo. Namenimo ji svetlo mesto, z indirektno svetlobo. Zalijemo jo takrat, ko se zemlja že popolnoma presuši, nekajkrat na teden pa jo lahko popršimo tudi z vodo. V času intenzivne rasti jo tudi redno gnojimo.


Slike rastline so simbolične. Kupljena rastlina se lahko razlikuje v velikosti, obliki, številu listov in stebel. Vsaka je svoj unikat.