Prijazne do živali 1 - Floraexpress
0

Prijazne do živali 1

Hoya kerrii, tilandsia Xerografica, maranta Amabilis
27,37 €

Zaloga: Na zalogi

Dostava od 3 do 8 delovnih dni

Šifra (SKU): 106977

Rastline:
- Hoya kerrii: 8,70 eur
- Tilancija Xerografica: 16,00 eur
- Maranta Amabilis: 7,50 eur

Vrednost paketa: 32,20 eur.
Z nakupom tega paketa prihranite kar 15%!
V paketu "Prijazne do živali 1" boste prejeli tri nove sobne rastline, ki ne škodujejo našim kosmatincem. V paketu se skrivajo: hoya kerrii, tilancija Xerografica in maranta Amabilis.
Hoya kerrii postavimo na svetlo lego, z indirektno svetlobo. Posadimo jo v zračno in dobro prepustno mešanico zemlje. Zalijemo jo takrat, ko se zemlja že nekoliko presuši. V času intenzivne rasti jo tudi redno gnojimo.
Tilancija Xerografica je zračna sobna rastlina, ki ne potrebuje zemlje, da nam bo uspevala. Ne zalivamo jo direktno, ampak jo samo nekajkrat na teden popršimo z vodo. Občasno jo lahko za nekaj minut tudi namočimo v vodo. Postavimo jo v senčne ali polsenčne kotičke našega doma. 
Maranta Amabilis nam bo najbolje uspevala na svetlih mestih, tolerira pa tudi nekoliko slabše svetlobne pogoje. Potrebuje veliko vlage, zato jo redno pršimo po listih. Zalivamo jo zmerno, najbolje takrat, ko se zgornji del zemlje že nekoliko presuši. V času intenzivne rasti jo tudi redno gnojimo. Pri tej rastlini je zanimivo to, da čez dan povesi list, zvečer oz. čez noč pa jih dvignejo.


Slike rastline so simbolične. Kupljena rastlina se lahko razlikuje v velikosti, obliki, številu listov in stebel. Vsaka je svoj unikat.