Neem tonic - 100ml - Floraexpress
0

Neem tonic - 100ml

Neem tonic + listno organsko gnojilo - 100 ml
7,99 €

Zaloga: Na zalogi

Dostava od 3 do 8 delovnih dni

Šifra (SKU): 23694

Prednosti:
100 % naravno ekološko listno gnojilo brez karence, primerno za vse vrste rastlin.
Je edino gnojilo na tržišču z veganskim certifikatom in okolju, človeku in koristnim živalim neškodljivo (opraševalci kot so čebele, pikapolonice...)
Zaradi specifičnega vonja po ječmenovi kavi in grenkega okusa, gnojenje z NEEM tonicom učinkovito preprečuje pojav škodljivcev kot so uši, bolhači, kapusov belin, pušpanova vešča, kapariji, tripsi, pršice, strune, polži, muhe (čebulna, česnova, porova, korenčkova, oljčna, češnjeva, orehova in druge) in drugih.
Primeren je za škropljenje in zalivanje sadnega drevja, okrasnega drevja, lupinarjev, agrumov ter vseh vrst sobnih, balkonskih rož in trajnic. Njegove lastnosti olajšajo vzgojo orehov in drugih visokih dreves, saj preko preko korenin in debla, aktivna hranila in snovi uspešno prodrejo v vse vršičke, vejice in liste.


Uporaba in shranjevanje:
NEEM tonic je univerzalno listno organsko gnojilo, ki ga uporabljamo za gnojenje zelenjave, jagodičevja, sadnega drevja, lupinarjev, vinske trte, okrasnih sobnih in balkonskih rastlin, grmovnic, trajnic in enoletnic.
Primeren je za zunanjo in notranjo uporabo.
Gnojilo je primerno tudi za uporabo v ekološki pridelavi.
Shranjevanje: Gnojilo hranimo dobro zaprto v temnem prostoru (ne sme biti izpostavljen direktni sončni svetlobi), pri temperaturi nad 5°C (ne sme zmrzniti).
Hranimo izven dosega otrok.
V primeru strditve postaviti na toplo do oljnatega stanja.
Rok trajanja: najmanj 18 mesecev od dneva pakiranja.

Doziranje:
Naredimo vodno mešanico, 1 L mlačne vode (30°C) in od 5 do 15 ml NEEM tonika, odvisno od kulture (30°c).  
Za vsako škropljenje pripravimo svežo mešanico, ki jo pred uporabo dobro pretresemo in porabimo v 8 urah.
S škropljenjem lahko pričnemo takoj, ko se na rastlini prikažejo prvi listi. Škropimo lahko vse do zadnjega dne pred obiranjem oziroma do zadnjega dežja, vsakih 7 dni, v obdobju 5 do 6 tednov.
V kolikor v roku 24 ur po škropljenju dežuje, škropljenje ponovimo.
Škropimo pozno zvečer, ko sonce zahaja, po listih, z obeh strani (rastlino dobro orosimo, a naj z nje ne kaplja) in po tleh blizu korenin.
Z ostankom mešanice lahko zalijemo rastline.
Podrobnejša navodila si oglejte na straneh s škropilnimi načrti.