Kdo smo? - Floraexpress spletna trgovina
0

KDO SMO?

Zgodovina našega podjetja

Začetki naše vrtnarije Vrtko segajo v leto 1991, ko smo se ukvarjali pretežno z lastno vzgojo okrasnih rastlin. Vzgojene rastline smo prodajali na Ljubljanski tržnici ter okoliških cvetličarnah.

Zaradi prostorske utesnjenosti smo se iz proizvodnje preusmerili pretežno na trgovanje. Rastline smo pričeli kupovati v tujini (Danska, Nemčija, Nizozemska, Italija, Španija, Belgija) pri trgovcih - posrednikih in tudi neposredno pri proizvajalcih.
Leta 2005 smo zaradi povečanega obsega naših nabav pričeli kupovati rastline tudi samostojno; direktno na cvetličnih borzah na Nizozemskem in v Nemčiji.


Leta 2003 smo odprli svoj prvi vrtni center Vrtko v Ljubljani, 2007 v Kalcah pri Logatcu in leta 2018 še v Mariboru. Družinsko podjetje danes zaposluje 40 ljudi v Sloveniji, 3 na Hrvaškem in 2 v Srbiji.

​​​​​​​ Ker se trendi nakupovanja vse bolj selijo na splet, smo leta 2013 začeli s kataloško in spletno prodajo preko naše spletne trgovine FloraExpress.si.

Kdo stoji za vsemi skrbno zapakiranimi paketi?

Ekipo FloraExpress smo leta 2019 »pomladili« in takrat začeli prodajati tudi bolj občutljive rastline, za katere smo do tedaj mislili, da jih je nemogoče pošiljati z dostavno službo. Izkazalo se je, da smo skozi leta pakiranja nabrali toliko izkušenj, da vse odposlane rastline do vas prispejo v brezhibnem stanju – pozimi jih dodatno zavarujemo z grelnimi blazinicami in ustrezno zaščitimo.

Člani se predstavijo

Nina K.,naša najmlajša članica ekipe, se nam je pridružila že kot študentka za delo v vrtnariji, sedaj pa se odlično znajde kot vodja spletne trgovine. Skrbi za nakup eksotičnih rastlin, podaja koristne nasvete v vezi vzgoje in nege, ter ažurno odgovarja na vaša vprašanja na družabnih omrežjih. Svojo mladostjo in dobro voljo vedno poskrbi za odlično vzdušje, s svojo odločnostjo in vnemo pa se odlično znajde tudi v stresnih situacijah. Ravno njena mladost in norost, je zasluga za širok asortima redkih sobnih rastlin.

Že v rani mladosti je prosti čas preživljala v naravi, kjer je z veliko vnemo spoznavala rastlinski, predvsem pa živalski svet. Že zelo zgodaj je pomagala v domači vrtnariji, a je v času pubrtete ugotovila, da nikoli ne bo delala v vrtnariji. Kot pravi star slovenski pregovor "zarečenega kruha se največ poje", je po končani šoli začela delati v domači vrtnariji. Njena soba se počasi, a vztrajno spreminja v džunglo. Svoj prosti čas izkoristi za osvajanje slovenskih dvatisočakov, družbo pa ji po navadi dela njen štirinožni prijatelj Jack.


Alenka K., naša najstarejša članica ekipe, ki je v podjetju zaposlena že od prejšnjega tisočletja 😊. Skrbi za oblikovanje katalogov, slikovne materiale, sprejema telefonska naročila ter ureja asortima zunanjih rastlin in dodatkov v spletni trgovini. 

Svoj prosti čas preživlja na domačem vrtu, še raje pa v pohajkovanju v visokogorju, kjer ji družbo dela zgoraj omenjena sodelavka/hči Nina in ostali družinski člani. Svoje delo opravlja z veseljem, saj je izredno raznoliko. Kljub temu, da je po izobrazbi grafični oblikovalec, jo rastlinski svet fascinira. Obožuje naravo in vse kar je povezano z njo.


Sandra Z., je naša strokovna sodelavka, ki skrbi, da so rastline pravilno oskrbovane v naših rastlinjakih ter skrbno zapakirane, ko zapustijo našo vrtnarijo. Poleg lepih rastlin pa vsakodnevno poskrbi tudi za dobro vzdušje v naši ekipi.

Vedno nasmejana, delovna in izredno pozitivna sodelavka, ki poskrbi tako za rastline kot za ljudi. Sodelavce večkrat razveseli z domačimi dobrotami, v prostem času pa ureja svoj vrtiček in sprehaja svojo štirinožno prijateljico Ibi. Rastlinski svet jo navdihuje in vedno znova preseneča; že, ko misli, da je videla vse, jo vedno presenetijo nove barve, oblike in sorte. Pa naj gre za gorske, močvirske ali pa sobne rastline. 

​​​​​​​

​​​​​​​V visoki sezoni (pomlad, jesen) ekipo povečamo, da rastline pridejo v najhitrejšem možnem času do vas.

Kako pakiramo rastline?

Preden naročena rastlina zapusti našo vrtnarijo, je le-ta skrbno pregledana in ustrezno zapakirana. Sobne rastline previdno položimo v reciklirani plastični blister, ki ji zagotavlja zaščito med transportom in položimo v škatlo. Sadno drevje spakiramo v večje škatle, tako da se veje med transportom ne poškodujejo. Zapakirane rastline še isti dan odpošljemo na vaš naslov, tako da so naslednji dan že pri vas. Vse naročene pakete dostavi dostavna služba Gold ekspres, s katero sodelujemo že od samega začetka. Njihova prednost je, da s paketi ravnajo ročno in izredno pazljivo, ter se tako izognemo poškodbam vsebine paketa.

Lahko pa se prijavite na naše e-novice, kjer vas bomo redno obveščali o novostih in vzgoji rastlin - https://www.floraexpress.si/