Najem rastlin za poslovne prostore - Floraexpress
0

NAJEM RASTLIN ZA POSLOVNE PROSTORE

ZAKAJ RASTLINE?

Ljudje smo del narave, iz takšnega okolja prihajamo in v naravo se radi vračamo. Ker živimo v urbanih središčih, si prizadevamo okoli nas urediti kar najbolj naravno okolje.

Z umestitvijo rastlin v naše življenjsko okolje si približamo in poustvarimo naravo v našem vsakodnevnem bivanjskem okolju. Prisotnost rastlin pomaga zmanjšati stres, izboljšujejo počutje, rastline naredijo prostor bolj privlačen in eksotičen. Kakšne so koristi rastlin?

Če se nekoliko bolj poglobimo v rastline, bomo hitro odkrili, da koristi notranjega urejanja krajine/prostora presegajo estetiko. Nedavne raziskave nam razkrijejo, da rastline v zaprtih prostorih odlično vplivajo na ljudi na različne subtilne načine. Notranje urejanje z ozelenitvijo prostorov ima ključno vlogo pri zagotavljanju prijetnega in mirnega okolja za gibanje, delo ali sprostitev

»V podjetju Vrtko in FloraExpres bomo poskrbeli, da bo Vaša pisarna oz. delovni prostor videti lepo, Vaši zaposleni pa bodo srečnejši.«
​​​​​​​

POMAGAJO ZMANJŠATI STRES IN IZBOLJŠUJEJO NAŠE POČUTJE

Ljudje se v bližini rastlin počutimo bolj sproščeno in pomirjeno. Dokazano je, da človek deluje bolje kadar je obdan z rastlinami, doživlja manj stresa in je dolgoročno srečnejši. Vzdušje na delovnem okolju je bolj umirjeno, sproščeno, hkrati pa tudi bolj naravno in ustvarjalno. »Naj bo vaše delovno mesto srečno in produktivno okolje.«

​​​​​​​Ljudje smo v takšnih pisarnah in zaprtih prostorih bolj produktivni, manj odsotni, napravimo manj napak in smo srečnejši.

»Naj bo vaše delovno mesto srečno in produktivno okolje.«
​​​​​​​

RAZISKAVA O ČIŠČENJU ZRAKA

Veliko rastlin lahko deluje kot čistilec zraka, vendar so nekatere bolj koristne od drugih, sploh ko gre za odstranjevanje toksinov iz zraka.

Glede na študijo o čistem zraku, ki jo je izvedla NASA in združenje Landscape Contractors of America, so toksini, ki povzročajo sindrom »bolne« zgradbe:

- Trikloroetilen
– najdemo ga v tiskarskih barvah, barvah in lakih. Povzroča vrtoglavico, glavobol, slabost in bruhanje.
- Formaldehid - najdemo ga v papirnatih vrečkah, robčkih in brisačkah. Povzroča draženje nosu, ust in žrela.
- Benzen – najdemo ga v plastičnih smolah, barvilih in pohištvu. Povzroča draženje oči, omotico in zaspanost.
- Ksilen – najdemo ga v gumi, usnju in barvah. Povzroča težave s srcem, glavobol in omotico.
- Amonijak – najdemo ga v čistilih za okna, čistilih za tla in gnojilih. Povzroča draženje oči, kašelj in vneto grlo.

SINDROM "BOLNE" STAVBE

je stanje, v katerih stanovalci stavbe doživljajo akutne zdravstvene in podobne učinke, ki se zdijo povezani s časom, preživetim v stavbi, vendar ni mogoče identificirati nobene posebne bolezni ali vzroka. Sindrom bolne stavbe se navezuje oz. nanaša predvsem na kakovost zraka v zgradbi. Če ima stavba slabo kakovost zraka, lahko njeni stanovalci ne samo zbolijo, ampak verjetno ne bodo delali s polno zmogljivostjo, ko bodo v njej.

Vzroki za sindrom bolne stavbe:

- Neustrezno prezračevanje.
- Kemični toksini v zaprtih prostorih (izpušni plini avtomobilov ali zgradb).
- Biološki onesnaževalci (bakterije, plesen, virusi).

»Odličen način za boj proti toksinom v zraku so rastline. Kot naravni čistilci zraka imajo lahko rastline veliko vlogo pri tem, da bo vaše delovno mesto bolj zdravo.«
​​​​​​​

RASTLINE ZA ZAPRTE PROSTORE

NAKUP ALI NAJEM RASTLIN

Potrudili se bomo ustreči vsem vašim željam. Rastline lahko kupite in sami skrbite za njih. Ob nakupu boste prejeli osnovna navodila kako skrbeti za rastline, da vam bodo dolgo v zadovoljstvo.

​​​​​​​Rastline lahko pri nas tudi najamete. Glede na želje skupaj z naročnikom pripravimo najustreznejši model najema rastlin in okrasnih posod/loncev.

DOLGOROČNI NAJEM RASTLIN

To možnost najpogosteje uporabljajo naročniki, ki se iz različnih razlogov ne morejo ali želijo ukvarjati z nego in vzdrževanjem rastlin. Rastline so živa bitja, ki za uspešno rast in razvoj potrebujejo oskrbo. Poleg ustreznega zalivanja, potrebujejo hrano, zaščito pred insekti, obrezovanje, čiščenje, presajanje. Podjetja, ki nimajo časa in usposobljenega kadra za tovrstna opravila tovrstne aktivnostim prepustijo strokovnjakom, vrtnarjem. Dolgoročni najem omogoča našim strankam veliko bolj svobodno izbiro rastlin in okrasnih posod. V primeru selitve ali odsotnosti zaposlenih, za rastline v omenjenem času poskrbimo mi. V kolikor spremenite velikost poslovnih prostorov, lahko enostavno povečamo/zmanjšamo število rastlin ali le-te zamenjamo z novimi, ki ustrezajo prostorski zasnovi. Najkrajše obdobje dolgoročnega najema je šest mesecev.

KRATKOROČNI NAJEM RASTLIN

Rastline, zelene ali cvetoče predstavljajo popestritev vsakega dogodka, pa naj bo to obletnica, razstava, sejemska prireditev, koncert, praznovanje, ali kakšna druga pomembna priložnost. Rastline bodo popestrile okolico in poskrbele, da se bo vsak obiskovalec počutil prijetno in dobrodošlo. V podjetju Vrtko, naši vrtnariji in vrtnih centrih, imamo široko ponudbo rastlin za vse priložnosti, džungla ali zabava na plaži, deževni gozd ali preprosto konferenčna dvorana. Naši strokovnjaki radi prisluhnejo željam naročnika in skupaj poiščejo najprimernejše rastline. Izbrane rastline in okrasne posode bomo dostavili in umestili v prostor, ter po zaključku prireditve odpeljali.​​​​​​​

KAJ VKLJUČUJE NAŠA STORITEV NAJEMA?

Obiskal Vas bo naš strokovnjak, ki Vam bo glede na potrebe in prostor svetoval pri izbiri najprimernejših rešitev. Pomembno je upoštevati osvetlitev, temperaturo in vlago ter ostale dejavnike, da bodo rastline najbolje ustrezale interierju in željam. V celotnem obdobju najema prevzamemo celotno skrb za rastline. Zalivanje, dognojevanje, presajanje, obrezovanje, zaščito pred boleznimi in škodljivci. Če rastline v dogovorjenem obdobju najema propadejo, ali pa si zaželite druge rastline jih preprosto zamenjamo. Brez težav za naročnika. Vi preprosto uživate v svojem zelenem okolju.

Če želite ozeleniti pisarno ali pa samo najeti rastline za dogodek, nas lahko kontaktirate na info@floraexpress.si ali pa nas pokličete na 030 602 030.