Lepljive plošče / male - rumene

Bio Plantella

8,50 €

Zaloga: Na zalogi

Šifra (SKU): 23203

Odlična mehanska in povsem naravna zaščita rastlin pred širokim spektrom rastlinskih škodljivcev v zelenjavnem vrtu in na sadnem drevju.

Prednosti
- natančno določena rumena barva škodljivca zagotovo zvabi v past;
- visokokakovostno entomološko lepilo omogoča hitro lepljivost tudi zelo lahkih škodljivcev, se ne izpira in ne topi;
- dolga obstojnost (tudi nekaj mesecev) zaradi visoke odpornosti proti spremembam temperature in vlage – plošče so obstojne tudi pri višjih temperaturah (nad 20 stopinj Celzija);
- zaščita plošč s silikonskim papirjem, ki varuje lepilo pred izsuševanjem, tudi kadar plošč dalj časa ne uporabljate;
- žičke za obešanje omogočajo preprosto uporabo, plošče pa ostanejo na mestu.

Opis
Lepljive plošče s skrbno izbranim odtenkom rumene barve neustavljivo privlačijo številne rastlinske škodljivce, kot so češnjeve muhe, razni zavrtači, jabolčni zavijači, oljčne muhe, sadne grizlice ter vrtni škodljivci, med njimi listne uši, rastlinjakove ščitkarje, bolhače, bolšice, resarje in razne muhe, zlasti čebulne muhe. Ko se škodljivec približa plošči, se prilepi na hitro lepljiv premaz entomološkega lepila.

Pakiranje
10 lepljivih plošč

Uporaba rumenih lepljivih plošč:
Za učinkovito zaščito rastlin jih enakomerno obesite 20 do 24 na 100 m2 v nasadu sadnega drevja, v rastlinjaku in na prostem. Pri više rastočih vrtninah (paradižnik, kumare) priporočamo večje število plošč. Ko je lepljiva površina prekrita s škodljivci, jih zamenjate z novimi.
Plošče namestite tako, da visijo blizu vej, vendar se ne smejo zlepiti z listjem ali vejami. V zelenjavnem vrtu jih obesite na palico, ki jo zapičite v zemljo. Plošče v času cvetenja sadnega drevja snemite, da se nanje ne ujamejo čebele.
Uporabljate jih lahko tudi za diagnostiko, da hitreje in laže ugotovite pojav in vrsto škodljivca ter tako pravočasno ukrepate.

Shranjevanje
Rumene plošče shranjujte v suhem prostoru, pri temperaturi do 35°C, zunaj dosega otrok in ločeno od hrane, pijače in krmil.

Odstranjevanje
Plošče in embalažo odstranite kot komunalni odpadek.

Čas uporabe
Od aprila do septembra